جلسه مشورتی با آقای دکتر فریبرز رحیم نیا

امروز سیزدهم اردیبهشت 97، جلسه ای مشورتی با آقای دکتر فریبرز رحیم نیا از اعضای تیم اجرایی تدوین سند راهبردی دانشگاه فردوسی مشهد در اطاق ایشان در دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی برگزار شد. در ابتدای جلسه آقای دکتر رحیم‌نیا ضمن خوشامدگویی، کلیاتی در خصوص نحوه تدوین سند راهبردی را خاطرنشان نمودند. اهم مسائل مطرح شده عبارت بودند از:

• لزوم اشراف هیأت رئیسه دانشگاه به اهمیت اجرای سند و نه فقط تدوین آن.

• لزوم اقناع مصاحبه‌شوندگان به عملیاتی بودن سند و ایجاد فضای ذهنی مناسب برای دستیابی به ایده‌ها و نظرات متقن مصاحبه‌شوندگان.

• تأکید در خصوص تشکیل شورای راهبردی با ترکیب هیأت رئیسه دانشگاه و تعدادی از افراد کلیدی دانشگاه که به جنبه‌های مختلف یک محیط دانشگاهی اشراف داشته باشند. آقای دکتر رحیم‌نیا به این افراد با واژه “شناسنامه دانشگاه” اشاره کردند. تعداد این افراد کلیدی باید اندک بوده از شمار انگشتان دست بیشتر نشود.

• لزوم تغییر در زمان‌بندی و هزینه‌بندی عنوان شده در پیشنهاده طرح پژوهشی و در نظر گرفتن زمان و هزینه بیشتر برای انجام مرحلۀ تدوین برنامه عملیاتی علاوه بر سند راهبردی.

• معرفی و بررسی مختصر روند استخراج عامل‌های چهارگانۀ تحلیل SWOT (نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدها).

• لزوم مطالعه تطبیقی دانشگاه‌های همتراز دانشگاه بیرجند و برحذربودن از الگوگیری از اسناد راهبردی دانشگاه‌هایی که به لحاظ سطح علمی و پژوهشی فراسطح دانشگاه بیرجند هستند.

برخی ملاحظات جزئی در خصوص اصلاح متن پیشنهاده نیز مطرح گردید.